• luc.pontieu@telenet.be

Informatie

Trainingen 

Jeugd
(vanaf 8 t.e.m. 14 jaar)

Elke woensdag en vrijdag in het Sportpark van Eeklo

19:00 – 20:00

Volwassenen
(vanaf 14 jaar)

Elke woensdag en vrijdag in het Sportpark van Eeklo

20:00 – 21:30

 

Check onze kalender voor meer updates.

 

Heb je nog twijfels of vragen? Kom gerust eens langs tijdens een van onze trainingen!
Iedereen is steeds welkom om twee proeflessen mee te volgen!

 

Ethisch sporten

Yawara Ryu is een familieclub waar respect voor elkaar, sportiviteit, hygiëne, vriendschap en discipline centraal staan, op en naast de tatami.
Om deze waarden te waarborgen hecht Yawara Ryu veel belang aan zijn clubreglement.

 

De Panathlonverklaring over ethiek in de jeugdsport is een belangrijk charter rond de rechten van het kind in de sport dat de V.J.J.F. en ook Yawara Ryu ondertekende. Alle kinderen hebben het recht sport te beoefenen, zich te vermaken en te spelen, in een gezonde omgeving te leven en waardig behandeld te worden. Door de ondertekening van de Panathlonverklaring heeft de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw zich al eerder geëngageerd om de ontwikkeling van de jeugdwerking in de ju-jitsusport te bevorderen. Binnen het EVS-thema ‘Integriteit van de sporter’ streeft de V.J.J.F. vzw ernaar om het concept ‘ethiek in de sport’ te verspreiden naar andere ju-jitsudoelgroepen.

 

Vlaamse Ju-Jitsu Federatie

Jiu-Jitsuclub Yawara Ryu Eeklo is aangesloten bij de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie (VJJF). Zo ontdekken we met onze club veel variaties van stijlen binnen de Jiu-Jitsu en leggen we contacten met andere clubs.

De Federatie gebruikt onderstaande definitie voor Ju-Jitsu:

 

 

 

“Ju-Jitsu is een algemene benaming van Japanse vechtkunsten
waarbij de “verdediger” zich meestal ongewapend verdedigt tegen één of meerdere gewapende of ongewapende tegenstrevers, daarbij gebruik makend van bevrijdingen, worpen, klemmen, controletechnieken en slag- en stoottechnieken.”